dinsdag 15 september 2015

Berry Rutjes, een collega van de Antiekmarkt in Den Haag, vanaf 19 september in het Escher Museum

Een object in bruikleen geven tijdens een tentoonstelling is al iets om trots op te zijn, maar wat dacht je van een complete tentoonstelling van jouw objecten !
Berry Rutjes,
onze collega op de donderdagmarkt, is uitgenodigd een tentoonstelling in te richten met haar objecten, in het museum Escher In Het Paleis


Vijfentwintig jaar hoedenontwerper Berry Rutjes!

September is in het Haagse traditioneel een hoedenmaand. 
Escher in Het Paleis organiseerde al eerder rondom Prinsjesdag tentoonstellingen met de hoeden van vrouwelijke Kamerleden en bewindspersonen. 

Dit jaar krijgt Berry Rutjes vanwege haar 25 jarig jubileum als hoedenontwerper een eigen tentoonstelling: 
Op de Kop.
Rutjes is in staat het traditionele ambacht van hoeden ontwerpen en maken te combineren met de vrolijke touch van het Hollandse design. 
Haar hoeden zijn onverwachts, speels en toch stijlvol.  Ze zijn dan ook gewild bij de vrouwelijke parlementariërs, en de eega’s van mannelijke Kamerleden. Tijdens de party’s en evenementen rondom de derde dinsdag in september zien we dames vaak een Rutjes fascinator, een kleine of soms onverwacht grote haarversiering dragen.


En wie dragen haar prachthoeden ?

zij heeft elke dag een andere

en graphoedjes ?

zij ging naar een familiereunie in Californië en wilde eens vanachter donkere bril en onder een Berry Rutjes hoed vandaan zien of haar ooms, tantes, nichten, neven, achter- en achterachter daarvan, haar herkenden na 15 jaar. Zij vroeg aan Berry een hoedje voor strand, golfcourse en dinner. Haar anonimiteit bleef maar 2 minuten bewaard want tante Marijka herkende haar dra.


en natweerhoedjes, wat wij in onze familie noemen: De Zuidwester ?

zij rijdt met haar Berry Rutjes hoedje op naar Winterswijk, in het noordoosten, en weer terug naar Corle, in het zuidwesten


De tentoonstelling Op de KOP: 
van zaterdag 19 september tot en met zondag 11 oktober 2015

Zie ook: www.berryrutjes.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.