vrijdag 24 juli 2015

Kun jij, na Prinsjesdag 2015 en in 2016 nog met je auto bij je kraam komen ? Bouwterrein op de Antiek- en Boekenmarkt Den Haag wordt uitgebreid !

reacties worden onder dit bericht geplaatst

Op de tekening, die jullie hebben gekregen en in de brief geschreven, staat  dat de straat tussen de boekenafdeling en de antiekafdeling, wordt afgesloten, het bouwterrein wordt uitgebreid, er worden units geplaatst. Bouwketen op dat stuk straat, midden tussen de marktkramen.

Kunnen
Peter Schoonbeek, Apollo Art Books, Stefan van Mierlo, Antiquariaat Damokles, Huizer Books, Boekdorado, Shiferli, Bij Nader Inzien, Peter Beerendonk, D'Ouwe Donderbus, Artimero, Antiques Art, Anstiek, Berry Rutjes, Innocente Arts, Valentijn Antiek, JewelOccassion, Agnes van der Voorden, Groenewoud Decoraties, Ria, Dirk, Ton, Rob, Rob, Willem, Hans en
alle vergunninghouders, die op de twee aanpalende rijen staan, hetzij op donderdag, hetzij op zondag
met hun auto / bus bij hun kraam komen als op de straat achter hen bouwketen worden neergezet ?

En die bouwketen staan daar heus niet alleen na 10 september tot en met 27 september 2015 (trouwens: zondag 4 oktober markt is definitief van de baan, letterlijk en figuurlijk), maar ook heel seizoen 2016

Verwachten de bouwers van Ontwikkelcombinatie PTV, Sens Real Estate, Dura Vermeer, Royal Haskoning, de Afdeling Markten van de Gemeente Den Haag, Interparking en alle slimme planners daar werkend, dat jullie bij je kraam kunt komen om te lossen en laden ?


Of zien zij het als een aardig alternatief dat je voor je kraam even uitlaadt en je auto ergens anders neerzet ?

Moeten de betrokken standhouders met elkaar gaan afspreken wie het eerste komt, opdat ieder achter de kramen kan aanrijden en en wie het eerste weggaat opdat de anderen ook kunnen wegrijden ?

Daarnaast zal de boekenafdeling nog meer ingesloten raken.

Wat weet jij over jouw mogelijkheden 
- om bij je kraam te komen, 
- of je je auto bij je kraam kan laten staan, 
- over het inpakken bij bar slecht weer, 
- of je kunt wegrijden zonder op anderen te hoeven wachten

En Jeff, waar moet zijn terras komen, als, waar hij nu staat, een definitieve rijbaan/doorsteek komt?
Blijft hij daar ? 
Dan zullen Jeff's klanten grit, stof en uitlaatgassen op hun bordje of in hun koffie vinden.

Trek aan de bel, vraag naar de belemmeringen, bereid je voor, stel je in.
Zorg dat er met je wordt overlegd. 
Zorg voor uw zaak.

En nogmaals: 
er is definitief geen markt op zondag 4 oktober
en ook niet op 13 september


REACTIES:

ingezonden 27 juli:
Hoi Collega’s. 
Afgelopen zondag heb ik met Willem en de marktmeester overlegd over mijn voorstel om volgend seizoen een andere plaats te zoeken om de markt te houden. 
De marktmeester liet weten dat we dit niet moeten doen. Als we eenmaal van het  Lange Voorhout weg zijn dan wordt het moeilijk om hier weer terug te keren. Daarnaast is de Hofvijver geen optie want daar sta je heel schuin.
Bij deze neem ik mijn voorstel terug. 
Laten we hopen dat het merendeel van het werk volgend jaar boven de grond is gedaan en dat de overlast zeer beperkt zal zijn. 

groetjes Elvira (Antiques Art)

Misschien is voor 
2016 het lange stuk van het Lange Voorhout een optie ?
Mits geen beeldententoonstelling. 
Die was dit jaar al bijna niet doorgegaan, 
omdat de Gemeente Den Haag eigenlijk geen subsidie daar voor wil geven, 
en het voor de organisator, 
Museum Beelden aan Zee, 
dan niet realiseerbaar is.
Marx

Dat is 2016. 
Zorg eerst dat je de laatste weken van seizoen 2015 van de markt 
bij je kraam kan komen én staan met je auto.Ik denk dat het heel belangrijk is, zoals Elvira in haar email aangeeft, om voor 2016 bij de gemeente een andere locatie voor de markt  aan te vragen. 
Als we dat  dit jaar nog kunnen regelen zijn we tenminste  op tijd . De gemeente werkt nu eenmaal langzaam en heeft altijd veel tijd nodig om beslissingen te nemen. 
Dit lost natuurlijk het probleem van de geplande wegafsluiting tussen de Boeken- en Antiekmarkt  in september niet op. 
Misschien is het een optie om de Boekenmarkt  tijdelijk voor het Escher Museum te plaatsen  ???? 
Works of Art,  
Joyce.


Hallo,
Dat is wel de bedoeling.
Ik heb dat in de marktkamer enkele keren NADRUKKELIJK gevraagd en de doorgang was geen probleem.
We hebben toen ook de plattegronden bekeken.
Die ik ook nog zou krijgen maar nog niet ontvangen heb.
Groet,
Stef


Collega’s. 
Het is vervelend dat we steeds te maken krijgen met nieuwe plannen van de gemeente zonder dat we daar goed van op de hoogte zijn.
Het zou goed zijn om hier met zijn allen iets aan doen. Wel lijkt het me verstandig dat niet iedereen individueel iets onderneemt maar dat we bijvoorbeeld een handtekeningen actie opzetten. Een groep afgevaardigden kunnen dan met de gemeente praten over de toekomst van de markt. 
Zo als het nu gaat zal het niet beter worden en zoals Marx al in eerdere berichten heeft aangegeven worden we steeds minder zichtbaar voor de klanten. Als de klanten ons ook niet meer kunnen bereiken en wij zelf niet meer bij de stand kunnen komen zal dat de sfeer en de omzet niet verbeteren.
Ik heb geen inzicht in de mate dat er naar ons geluisterd wordt maar we moeten het wel proberen. 
Is het een optie om de markt in 2016 te verplaatsen (bijvoorbeeld Hofvijver) of maakt dat niets uit. Wellicht hebben jullie ook andere suggesties of ideeën  die we kunnen gebruiken. 
Groetjes Rob en Elvira
(Antiques Art)

aanvullende info
Het wordt tijd dat de vergunninghouders weten, naast dat Ontwikkelcombinatie PTV de bouwers zijn en dat de Gemeente Den Haag de vergunningverlener is, van wie de pakeergarage eigenlijk is. Het is:
Interparking.

Over de eigenaar van de parkeergarage:
copy de gehele link hieronder, zet het in Google en enter:

http://www.interparking.nl/en/media/~/media/Netherlands/Media/DEN%20HAAG%20TOURNOOIVELD_persbericht%20Verkoop%20parkeergarage%20Tournooiveld%2001%2009%202014.ashxEn om jullie nog even op te vrolijken, zoals een rasechte Hagenees zou doen, nog wat beelden van wat ons te wachten staat. Want misschien dacht je dat het wel mee zal gaan vallen:Dit is een vergelijkbare bouw, ondergronds, 3 lagen, 300+ parkeerplaatsen


 Dit is een 2 laags


Dit kan nog even aanlopen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.