dinsdag 22 maart 2016

Drieëneenhalfuur onderwijs voor de standhouders van de Antiekmark & Boekenmarkt Den Haag

maandag 4 april, 14.00-17.30 uur, Stadhuis, Den Haag
Eénmalige workshop: "De Toekomst voor de Antiek- en boekenmarkt"
"Een workshop (Engels voor "werkplaats"") is een onderwijsactiviteit waarin actieve deelname een belangrijke rol speelt. 
Het is een vorm van onderwijs waarbij theorie- en praktijkonderwijs gelijktijdig plaatsvinden. 
Terwijl een docent of iemand in een docerende rol een onderwerp uitlegt, laat deze dadelijk zien hoe dit in de praktijk uitgevoerd moet worden. 
Daarna wordt van de deelnemers verwacht dat zij het vertelde actief toepassen. 
Anders dan bij een lezing, waarbij de aanwezigen meest luisteren, wordt in een workshop vaak de mogelijkheid tot intensieve discussie en het oefenen en verbeteren van vaardigheden gegeven, waarbij de workshopleider aanwezig is om bij te sturen en aanvullende informatie te geven.
Deze manier van lesgeven wordt zowel toegepast op diverse opleidingen als daarbuiten, bijvoorbeeld ten goede van werkgerelateerde vaardigheden, of van hobby's en andere interesses."

De organistaie van de workshop ligt bij Bridge Vastgoed. Zij bieden: "Organiseren en begeleiden van workshops. Kern van het gebruik van deze methode is het verkrijgen van draagvlak door met verschillende partijen in gezamenlijkheid te werken aan de input voor een toekomstplan."

Ik heb het idee dat het niet over mobil playen of zoete broodjes bakken zal gaan.
Ik heb ook het idee dat het geen workshop is in de zin van het woord. Maar waarom er dan voor dat woord gekozen is ? Want een workshop is om u uit te nodigen naar een docent te komen luisteren, vragen te stellen, niet te slimme opmerkingen te maken, want u als deelnemer wilt iets leren en niet de docent. 
Maar tijdens déze shop zult u leren wat de docent aan verbeterplannen heeft t.a.v. onze markt, dat die verbeterplannen nog niet helemaal duidelijk zijn (daar zijn uw, niet te slimme, opmerkingen voor nodig), u leert van de docent dat er iets kan en moet veranderen, u zult ook leren wat de inwoners van Den Haag van onze markt vinden.



De link in de uitnodiging van Bridge Vastgoed voor de workshop brengt u naar de 28 pagina tellende nota. Die besteedt op pagina 15 een alinea aan de Antiek- en Boekenmarkt. "Agenda themamarkten 2016-2021, 2: De mogelijkheden worden bezien voor verdere versterking van de antiek- en boekenmarkt" met daar volgend een korte tekst, met meen ik in dank overgenomen, van Aukje Grouwstra. 

tekst: Marx Warmerdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.