donderdag 26 maart 2015

De herindeling van de Antiekmarkt en Boekenmarkt Den Haag. Een passage.

Woensdag 25 maart, 13.30 uur.
De vergunninghouders van de Antiek- en Boekenmarkt werden anderhalve week voor genoemde datum, schriftelijk geïnformeerd over en gesommeerd aanwezig te zijn voor een herindeling van de markt aan het Lange Voorhout i.v.m. de bouw van de parkeergarage onder het Tournooiveld.
 
Op 4 februari 2015 was er een Marktkamer overleg en onze vertegenwoordigers hebben daar vragen gesteld over de gevolgen van die bouw voor de markt.
De reactie van de Afdeling Markten kwam erop neer dat ook zij niets zeker wisten en nog geen mededelingen konden doen.

Naar ik heb vernomen had de Afdeling Markten twee weken later wel alle, voor onze markt, belangrijke info. Noch de vergunninghouders, noch onze vertegenwoordigers werden toen geïnformeerd.
Natuurlijk zijn de medewerkers van de Afdeling Markten direct aan de slag gegaan met het plannen voor en het ontwikkelen van een gedeeltelijke verplaatsing en herindeling.

Echter: er is geen overleg geweest in de Marktkamer. Onze vertegenwoordigers zijn niet ingelicht, laat staan om hun commentaar gevraagd.
Gepasseerd. Af geserveerd.

Een dergelijke herinrichting dient ook besproken te worden in het Uitvoeringsoverleg. Daar zijn wij als standhouders ook nooit in vertegenwoordigd geweest, dus ook hier konden wij gepasseerd worden. Gepasseerd. Af geserveerd.

Eind februari 2014, dus een jaar eerder, heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Den Haag, toestemming gegeven voor de bouw.
In de jaren ervoor, let op: jaren, hebben de bouwers Sens Real Estate, Dura Vermeer en Royal Haskoning - als ontwikkelcombinatie PLV het plan ontwikkeld. In de vergunning verleend staat dat deze bouwers verantwoordelijk zouden zijn voor communicatie en overleg naar belanghebbenden: omwonenden en ondernemers.
De ondernemers op de Antiek- en Boekenmarkt, sinds 1971 een Gemeente Markt op het Lange Voorhout, werden niet benaderd, niet ingelicht, niet gezien als belanghebbenden.
Niets nieuw, dat kennen we.
Gepasseerd. Af geserveerd.

Wat nu ?
Accepteren ?
Ja. Want we willen daar ons werk doen en ons inkomen genereren.
Maar we kunnen ook dingen eisen.
Vanaf nu volledig geïnformeerd worden.
Niet ad hoc, niet onduidelijk, niet vaag, niet ontwijkend.
En bijtijds. Eigenlijk voortijds.

Aanpassingen eisen voor passanten, dat zij ons kunnen vinden en zonder ongelukken kunnen bereiken.
Bewegwijzering, voorlopige voetpaden, advertenties en al dies meer zij.
En begrip. Oprecht begrip,
Begrip dat de markt veel kommer zal ondervinden. En kwel.
Dat minder toeristen ons zullen zien.
Dat we mogelijk minder klanten, dus verkoop zullen hebben.

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Den Haag, Stadsbeheer, Afdeling Markten, Sens Real Estate, Dura Vermeer en Royal Haskoning - Ontwikkelcombinatie PLV en alle andere betrokken bouwers, aannemers, onderaannemers, politici en ambtenaren zouden zich naast hun eigen belang ook kunnen inzetten voor ons belang.
Wij zijn allemaal kleine zelfstandigen, maar we bieden al 44 jaar iets moois aan Den Haag en de bezoekers van Den Haag.

De Antiek- en Boekenmarkt Den Haag elke zomer op het Lange Voorhout in Den Haag.

Sinds 1971 BuitenGewoon
en
samen maken we het gewoon beter


tekst: Marx Warmerdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.