woensdag 25 maart 2015

de Antiek- en Boekenmarkt Den Haag in 2015 en 2016

Hoe mooi de Antiek- en Boekenmarkt was op het Lange Voorhout was weten we, hoe mooi het wordt na de bouw van de parkeergarage onder het Toernooiveld weten we niet.


Wat we ook weten: we zullen 2015 en 2016 door moeten brengen naast een bouwput. Daar zijn natuurlijk nog geen foto's van, maar kijkend naar andere ondergronds gebouwde garages kunnen we ons wel een idee vormen waar de markt naast zal staan
 
 
Een gat zal worden gegraven, het zand zal worden afgevoerd met grote vrachtwagens, welke route die volgen weten we niet. Er zal geheid worden en er zullen stalen wanden geplaatst worden, uw gesprek met uw klant zal op een andere wijze gevoerd moeten worden

 
Aan- en afvoer van bouwmaterialen en machines zal orde van de dag zijn.
 
Bezoekers van het Mauritshuis, de Hofvijver, Ridderzaal en Haags Historisch Museum zullen geen passanten worden van onze markt. Passagiers van trams zullen ons niet meer zien. Automobilisten zullen niet kunnen parkeren en zullen waarschijnlijk blij zijn als ze niet in onze buurt hoeven te komen.

 
De pracht van de bomen zal overheerst gaan worden door andere staketsels.

 
Zand en ander onzalig spul zal uw deel worden:
boeken worden zwaarder, zilver verstoft, antiek glas zal telkens gewassen moeten worden, houten beelden krijgen een ander patina, bezoekers en u zelf zullen gezandstraald worden.
 
 
En daarna, daarna, na september 2016, misschien in 2017, zal de markt weer een kans krijgen.
 
 
tekst: Marx Warmerdam
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.