vrijdag 12 september 2014

Zondag 14 september, oefenen voor Prinsjesdag en een feestelijke parade, op de Antiek- en Boekenmarkt Den Haag


Zondag 14 september, tussen de kramen van de Antiekmarkt en Boekenmarkt, vindt de jaarlijkse oefening voor Prinsjesdag plaats, maar ook een speciale defilé bij de viering van 200 jaar Prinsjesdag.
 
Het is dit jaar een uitgebreidere gebeurtenis dan we gewend zijn op de zondag voor Prinsjesdag. Er is veel meer te zien en er is een meer uitgebreid programma. Er wordt veel aandacht aan besteed, dus kunnen we meer publiek verwachten

Op die marktdag geeft de eveneens jubilerende landmacht acte de présence met een uniek en internationaal militair Bereden Defilé. In 13 detachementen defileren zondag 14 september ruim 120 paarden over de Lange Voorhout. Naast de Koninklijke Landmacht nemen de belangrijke militaire partners België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Amerika deel aan het defilé.

 

Het is voor het eerst dat een zelfstandig Bereden Defilé in Den Haag wordt georganiseerd. Brigadegeneraal Gijs van Keulen neemt het Defilé af namens de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Mart de Kruif. Ook de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de chef van het Militair Huis, de burgemeester van Den Haag en diverse militaire attachees zullen bij het defilé aanwezig zijn.

Rond de defileerlocatie aan het korte stuk van het Lange Voorhout zullen vrij toegankelijke tribunes opgebouwd zijn met een capaciteit van circa 3.000 plaatsen.
 
Ik denk dat het raadzaam is om vroeg te komen zodat je met meer tijd, in goed overleg met je collega's, je auto een plaats kan geven. De verplaatsing op die dag brengt altijd verassingen met zich mee, soms ook irritaties. Blijf rustig, wees behulpzaam en collegiaal. Niet alleen: "wie het eerst komt, wie het eerst maalt"
 
We willen allemaal goed bij onze kraam kunnen staan, en dat is echt een noodzaak voor de veiligheid van onze handel. Drukte brengt gezelligheid met zich mee, maar ook risico. Daarom: help elkaar en let op elkaars handel, als je wat vreemds ziet, waarschuw dan je collega's.

De dienstdoende marktmeester op die dag is Said. Bij problemen die je onderling niet kunt oplossen, kun je hem om raad en daad vragen.

Elk jaar zijn er problemen met de elektriciteit op het stuk bij de trambaan, daarvoor kun je Marktbedrijf Post om hulp vragen.

Omdat een paar collega's van de antiekafdeling een plaats zullen innemen op de boekenafdeling, zal er wel wat meer ruimte, dus speling zijn, en zou het allemaal wat makkelijker moeten gaan.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.