woensdag 17 september 2014

Laatste Donderdag en Zondag van het zomerseizoen 2014 op de Antiekmarkt en Boekenmarkt aan het Lange Voorhout, Den Haag

Het 43ste seizoen van onze zomermarkt zit er weer bijna op.
We noemen altijd 1971 als het beginjaar, omdat vanaf toen de markt een Gemeentemarkt werd.
Maar al een paar jaar eerder, ik meen in 1969, is de markt al gehouden op deze mooie plek. Op initiatief van enkele handelaren,  antiquairs en winkeliers van de Denneweg werd de markt opgestart. Later kwam daar ook de boekenafdeling bij.
 
Kijk op: www.haagsebeeldbank.nl - zoek: lange voorhout
 
en daar vindt je enkele foto's van de antiekmarkt toen, aan de zijde van Le Bistroquet, en in ieder geval 1 foto van de boekenmarkt in 1979
 
 
 
Toen, in die beginjaren, waren de heren Huyser Sr. en van Leeuwen Sr. standhouders; zij stonden naast elkaar. Vandaar dat Max van Leeuwen, zoon van, en nu nog vaste bezoeker van onze markt, een bord dat Jan Huyser Sr. destijds liet maken, al die jaren kende. 
Jan Jr., nu nog steeds standhouder, vertelde dat het woord Boekenmarkt later is toegevoegd en dat de zondagmarkt toen nog niet bestond.
En zie: iedere donderdag tot 21 uur !
 
Jan Huyser Jr. heeft na al die jaren nu dit bord aan Max overgedaan. Wel heeft Jan nog een exemplaar, maar of hij daar ooit afstand van wil doen ?!
 
In ieder geval zal dit bord nog jaren gekoesterd worden, met sentiment over de markt van toen, respect voor de vele standhouders die toen in het begin de markt levendig maakten op deze prachtige plek.
 
Onze marktmeester Ton Schaap mocht het bord nog even vasthouden voordat Max er mee wegwandelde met zijn grote, zeer grote, viervoeter er achteraan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.