maandag 8 september 2014

Gastkraam en Uitmarkt

De Gastkraam werd zondag 7 september ingenomen door De Houtwerkplaats.
 
 
Brigitte Taal, Alexander Lienhart en Marco van der Bilt hadden hun kraam mooi ingericht met voorbeelden van hun werk in de Houtwerkplaats. Het was de hele dag prachtig weer, dus konden ze zelf ook genieten van het Lange Voorhout.
 
Opvallende was dat veel standhouders niet aanwezig waren.
Vooral de Boekenafdeling had een uitgestorven aanblik.
Bleven zij weg om de Uitmarkt ?  Ze blijven in ieder geval in gebreke aan hun collega's, door weg te blijven zorgen zij voor een aanblik van een kwijnende markt. Op de Antiekafdeling konden buren de lege kramen wel opvullen, maar daar viel op de Boekenafdeling niet tegen op te vullen.
Natuurlijk zal ik ook daarom weer pleiten voor het uitgeven van Dagvergunningen. Daarmee hadden we deze desolate aanblik mogelijk kunnen voorkomen.
 
Ton Schaap, onze coördinerende marktmeester, had veel voorwerk verricht, vooral er voor gezorgd dat we allemaal in en uit konden rijden. Maar tot onze verbazing stond er opeens een klein, gemeen, wit autootje in het uitrijpad toen we weg wilden rijden. De dienstdoende marktmeester werd gezocht en ter verantwoording geroepen.
Ik liep heel dreigend op hem af. "Heb jij een klein wit autootje?" vroeg ik. De marktmeester speelde het spel direct voortreffelijk mee. "Ik niet, maar de Gemeente Den Haag wel" zei hij met gespeelde onschuld. "Bel jij dan maar gauw de Gemeente Den Haag dat dat autootje weg moet". En zo geschiedde.
 
Marx Warmerdam, Den Haag
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.