zaterdag 10 juli 2021

Advies gevraagd en boetes voor vuil op de Antiekmarkt en Boekenmarkt Den Haag

De Afdeling Markten Den Haag heeft wellicht het feestje van 

50 jaar Antiek en Boekenmarkt op 4 juli niet willen bederven. 

Het feestje is in ieder geval voorbij, want we blijken nog steeds speelbal....

Op 9 juli werd het volgende door Markten Den Haag verstuurd naar de standhouders.

" Beste ondernemer van de Antiek- en Boekenmarkt,  

U bent vergunninghouder op de Antiek- en Boekenmarkt (zondag). 

Daarom ontvangt u deze e-mail.

 

Wij vragen u in deze e-mail om advies.

 

In het weekend van 3, 4 en 5 september vinden er verschillende evenementen plaats op het Lange Voorhout (Red.: FEIT). Normaliter gaan de evenementen in zo’n weekend goed samen met de Antiek- en Boekenmarkt. Vanwege de beeldententoonstelling op het Lange Voorhout is de ruimte dit jaar beperkt en lukt het niet om de verschillende evenementen op die locatie te combineren.

 

Het Bedrijfsonderdeel Markten is gevraagd (Red.: gevraagd door wie? En gevraagd of opgedragen?) om de Antiek- en Boekenmarkt te verplaatsen naar het lange deel van het Lange Voorhout.

 

Wij vragen u daarom op deze korte termijn uw advies over deze verplaatsing.

 

Zondag 11 juli zal de marktmeester bij u langskomen.  

U kunt dan aan de marktmeesters doorgeven of u óp 5 september wel of niet naar het lange deel van het Lange Voorhout wil verplaatsen.

 

Heeft u nog vragen over dit bericht dan kunt u ons bellen op telefoonnummer (070) 353 93 20 (werkdagen van 9-12 uur) of mailen naar markten@denhaag.nl.

 

Met vriendelijke groet,  

Bedrijfsonderdeel Markten

 

(Red.:)Wordt er nu werkelijk gevraagd om advies?

Volgens mij kunnen we slechts kiezen tussen: 

geen Antiek en Boekenmarkt op 5 september 

of de markt verplaatsen naar het lange stuk van het Lange Voorhout. 

De meeste stemmen gelden dan en dat wordt dan het "advies".


Let op! Op het lange stuk is geen elektra. 

Kan onze auto bij de kraam staan? 

Hoe is de aan- en afrijroute? 

Heb je oordopjes en paracetamol?

 

 

En wat gebeurt er op zondag 19 september?

Dat is de zondag voor Prinsjesdag.

Is er geen markt omdat er geoefend wordt voor Prinsjesdag?

 

Op denhaag.com staat voor 21 september 2021:


“ Voorafgaand aan het voorlezen van de troonrede trekken Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in de Gouden cq. Glazen Koets, gevolgd door andere belangrijke leden, met een rijtoer van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar het Binnenhof.


Tijdens Prinsjesdag is het mogelijk om de rijtoer van de Glazen Koets van dichtbij mee te maken vanaf een aparte tribune op het Lange Voorhout “



De Gemeente Den Haag moet 20 marktdagen voor het zomerseizoen beschikbaar stellen. Geen markt op 5 en 19 september betekent dat de laatste marktdag op 26 september zal zijn. 

Gevolg: een zondag niet, een zondag wel, weer een zondag niet, dan wel weer een zondag. 

Leg dat maar eens uit aan de bezoekers, op sociale media, in advertenties, via al het promotiemateriaal!



Het volgende is geen nieuwe regelgeving, 
wel een aankondiging van verscherpt toezicht en handhaving.
Standhouders: neem uw vuil mee!

Ontvangen van Markten Den Haag, 9 juli 2021:

"Beste marktondernemers. 

Samen werken we aan een aantrekkelijke markt. Als marktkoopman of -vrouw heeft u plezier van een markt waar uw klanten graag komen. U doet met uw mede-ondernemers enorm uw best om de markt en uw verkoopplaats aantrekkelijk te maken en te houden. Een belangrijk onderdeel daarvan is hoe de markt eruitziet. Een beetje rommelig hoort bij de markt en geeft hem charme, maar veel rommel of afval op de markt zorgt ervoor dat de gezellige sfeer om kan slaan. Een schone markt is belangrijk! Het is daarom belangrijk om gezamenlijk de markt schoon en opgeruimd te houden, vanaf de start tot en met het vertrek. U heeft er ook belang bij dat de omwonenden van de markt blij zijn dat de markt er is. Naast onze inzet verwachten we van u als ondernemer (niet alleen de marktondernemer) het volgende:

·    Zorg ervoor dat uw lege verpakkingen vooraf, tijdens en na de markt goed opgeborgen zijn zodat het geen zwerfafval wordt.

·    Verkoopt u spullen die direct gegeten kunnen worden? Dan bent u verplicht om bij uw kraam of verkoopwagen afvalbakken te hebben en ervoor te zorgen dat in een straal van 25 meter daaromheen in ieder geval het afval dat van uw standplaats afkomstig is in die afvalbakken terecht komt.

·    Probeer het aantal plastic tasjes te beperken: biedt uw eigen shopper aan of vraag of de klant een eigen tas bij zich heeft. Aan het einde van de marktdag blijven er toch vaak veel plastic tasjes achter op het marktterrein.

·    U zorgt ervoor dat u aan het einde van de marktdag het afval op en om uw standplaats meeneemt naar huis of in uw eigen afvalbak zit.

·    De standplaats die u heeft ingenomen èn de omgeving daarvan wordt door u schoon achtergelaten.

·    Het afval of verpakkingsmateriaal dat u in de loop van de dag heeft verzameld, neemt u mee naar huis en levert u in bij een erkend afvalverwerker. Als ondernemer bent u verplicht dat te doen. Dat kan bij een inzamelaar zoals Remondis, Sita of Renewi of u brengt het zelf naar een afvalverwerker en krijgt in ruil daarvoor een stortbewijs. Meer informatie over uw bedrijfsafval kunt ook vinden op de website https://www.denhaag.nl/nl/afval/bedrijfsafval.htm. 

Op veel markten gaat dat gelukkig goed, maar we merken ook dat afval, ook dat van de markten, bij bezoekers en gebruikers van de ruimte op en om de marktterreinen steeds meer aandacht krijgt.

Vandaar dat we er ook meer op gaan letten hoe het marktterrein er aan het einde van de marktdag uitziet. En ook tijdens de markt zullen de marktmeesters er op gaan letten dat verpakkingsmateriaal en consumentenafval op de juiste manier geregeld is. 

Als het dan toch fout gaat.... Op een aantal constateringen staan boetes of andere sancties"

zie onderstaand overzicht voor de boetes



" AAAAAAN DE KAAAAAAAAAANT !!!!!!!!! "




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.