donderdag 5 februari 2015

Kort verslag van het Marktkameroverleg


De vergadering van gisteren maakte ons niet echt veel wijzer, het is nog niet bekend op welke datum het werk aan het Voorhout begint, de route naar ons blijft redelijk open, maar dat we er hinder van ondervinden is buiten kijf. De begin datum is 14 Mei, de kermis is niet op tijd afgebroken, de laatste marktdag is op 27 Sept. We gaan een marktdag missen en dat is Prinjesdag, door de veranderde route kunnen we niet staan, kan nog veranderen, er zijn veel onzekerheden, o.a de tram moet omgelegd worden, richting boekenmarkt komen waarschijnlijk bouwketen, ook zal de weg tijdelijk breder worden, alles  is nog zeer vaag. Het Marktwezen zal iedereen nog verder informeren, maar weet zelf ook bitter weing.Tot half Sept. zal waarschijnlijk alles blijven zoals het is. Daarna word het niet leuk meer.
Bel anders Kathy anders moet ik nog meer tikken. 
De groeten, Ab en Keet


 
Dus:
 - we beginnen pas op 14 mei !
- geen markt op de zondag voor Prinsjesdag
- bouwketen op of bij de boekenafdeling
- rijbaan voor autoverkeer op de antiekafdeling bij de trambaan
- begin bouw mogelijk september 2015, 1 jaar minstens, dus zomer 2016 ook de pineut
 
Ik dacht daar zet ik een vrolijk plaatje bij, zoals het in 2014 was,
maar de begeleidende tekst was niet zo vrolijk, al heeft de schrijver toch wel genoten:
 

Vandaag heerlijk weer en daarom naar het Lange Voorhout in Den Haag gereden. Onder de luwte van de eeuwenoude bomen lekker gesnuffeld tussen de boeken en het antiek. Maar er is in de boekenwereld nog steeds iets raars aan de hand. Omdat de boekwinkels slecht gaan, zou je je kunnen voorstellen dat men in tijden van crisis overstapt naar de tweedehands boeken. Maar wat ik vanmiddag tegenkwam op de markt is wonderlijke. Bijna alle kramen hadden hun boeken rond één euro tot 2,50 geprijsd. En dat aan het begin van het seizoen. Vorig jaar en andere jaren was het zo, wilde je een koopje hebben en een boek tegen die prijs dan ging je naar de laatste markt van het seizoen. De antiquariaten wilden dan graag van hun voorraad af. Nu is het aan het begin en liggen de prachtigste boeken voor rond die ene euro geprijsd. In wat vakbladen die wij als uitgever lezen, staat dat de e-reader daar nog echt geen schuld aan heeft. het is nog een te klein percentage dat de boeken op een e-reader leest. Maar wat dan wel? Zijn onze jongelui geen lezers meer? Is er iets binnen het onderwijs waar geen stimulans meer van uit gaat. Eigenlijk weet ik het niet, maar het is wel treurig. We lopen nu al jaren in Den Haag op de boekenmarkt en miste vandaag tal van kraamhouders. Misschien stonden ze elders, dat kan, maar ik heb het gevoel dat de romantiek door mijn vingers glipt. Na de markt heerlijk op het terras gezeten in het zonnetje, geluisterd naar de muzikant die het terras nog zonniger maakte. De niet-lezers weten niet wat ze missen.....
 
foto en tekst van Marja Visscher en haar blog:
blog van 21 mei 2014
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.