ontvangen, per email, op 5 maart 2020
van Toni de Klerk, Gemeente Den Haag:
Beste ondernemer,
Bedrijfsonderdeel Markten start komend marktseizoen op zondag op het Lange Voorhout met een proef voor verse food producten in combinatie met antiek en boeken. De nieuwe opzet van kwaliteits producten in de sector food past in de huidige trend waar de markt een beleving moet zijn voor alle zintuigen.
Waar naast antiek, curiosa en boeken
ook genoten wordt van veel verse en zelf vervaardigde producten.
Bijvoorbeeld met een rijke sortering aan Hollandse kazen, olijven en misschien wel nog Hollandser… stroopwafels.
Een markt waar de koopman met vakmanschap en kwaliteit de passanten weet te verleiden om tot aankoop over te gaan.
Voor het werven van ondernemers verschijnt vrijdag 6 maart een advertorial in het CVAH maandblad de Koopman. Alle aanmeldingen worden getoetst volgens het Branchebesluit en – nieuw voor de wijk- en themamarkten – volgens toetsingscriteria van het ondernemersplan.
Met vriendelijke groet,
Bedrijfsonderdeel Markten.
Al in de 17de eeuw werd er intens beleeft met kazen.
Het serviesgoed op dit ontbijtgen was toen nieuw en duur.
Maar je ziet het: de combinatie van fraai glaswerk, chinees porselein
en kaas is al eens bedacht.
We zien op
een tafel, met kleden van wit linnen damast en roze zijde, in het midden
een tinnen schaal met drie kazen, daarvoor een Chinees bord met noten of
olijven en een tinnen bord met een doorgesneden halve appel. Rechts staat een
schenkkan van Siegburgs steengoed, links een Chinese kom met appels en een
tinnen bord met witte en blauwe druiven. Verder een roemer, enkele glazen, een
broodje, een mes, een kool en een peer.
Geschilderd rond 1615, door Floris Claesz. van Dyck (1575-1651)
We zullen het gaan beleven.
Mits de aanbieders de toetsingscriteria doorstaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hartelijk dank voor uw reactie, de redactie zal uw bericht lezen en mogelijk plaatsen op het blog. Anonieme reacties worden niet geplaatst.